Зимові шкільні канікули в Черкасах можуть тривати з кінця грудня до 2 лютого

Як інформують у міськраді Черкас, нарада з фахівцями департаменту освіти та гуманітарної політики стосувалася виконання зазначеним департаментом доручень міського голови Сергія Одарича.

Одне із доручень стосувалося оформлення мережевого графіку завершення будівництва спортзалу ЗОШ № 18. Заступник директора департаменту – начальник управління освіти Євгеній Степко поінформував, що зазначений графік своєчасно підготовлено та передано на узгодження в департамент архітектури, містобудування та інспектування. Втім, у представника цього департаменту з’ясувати причину затримки узгодження зазначеного графіка не вдалося.

Натомість, міський голова підкреслив, що складання графіка виконання робіт повинно бути невід’ємною частиною будь-якого договору.

Розглядалися й питання щодо ремонту спортзалів ЗОШ № 3 та № 5. За словами Євгенія Степка, ремонт спортзалу ЗОШ №5 затримався у зв’язку із запізнілим проведенням тендеру та підписанням рамкової угоди на виконання робіт. Та питання, як кажуть, зрушило з місця, тож найближчим часом цей ремонт розпочнеться.

Сергій Одарич запропонував негайно провести нараду за його участю з представниками двох вищезазначених департаментів та організації – підрядника робіт задля оперативного вирішення питання із завершення ремонту спортзалу в ЗОШ №3. Міський голова пообіцяв особисто відвідати ЗОШ №7, в якій потребує ремонту дах шкільного приміщення. Він дав доручення запросити на цей об’єкт відповідних фахівців, зокрема, й з проектувальної організації. Під час наради йшлося й про оперативне здійснення ремонтних робіт у дитячих садках № 57 та №13.

Учасники наради обговорили проблеми підключення до централізованих мереж системи опалення музичних шкіл №2 та №5.
Знову ж таки, аби разом із фахівцями оперативно на місці з’ясувати ситуацію, міський голова пообіцяв особисто побувати в музичній школі № 5.
Євгеній Степко повідомив учасників наради щодо певної зміни графіків навчання школярів. За його словами, департаментом пропонується зберегти 4-денні канікули восени та весною та продовжити зимові канікули: з 29 грудня 2014 року до 2 лютого 2015 року.
– Але з огляду на можливий м’якший температурний режим ми пропонуємо зберегти мобільність цього графіку, тобто, якщо січень вдасться без морозів, освітяни готові працювати в цей період, – наголосив Євгеній Петрович.
Під час зимових канікул у першій половині дня працюватимуть музичні школи та заклади позашкільної освіти.
Заступник директора департаменту – начальник управління освіти доповів і щодо викладання в школах та ДНЗ міста предмету, введення якого, зокрема, викликано нинішньою суспільно-політичною ситуацією в Україні. Зокрема, у міських школах буде організовано гуртки «Школа безпеки». За дорученням міського голови, цей проект невдовзі буде презентовано громадськості із залученням не лише освітян, а й фахівців, що мають практичні знання в подоланні надзвичайних ситуацій, медиків та інших.

На нараді проаналізовано питання, що стосуються заходів економії енергоресурсів, виплати заробітної плати працівникам галузі «Освіта», посилення претензійної роботи з ліквідації заборгованості за оренду комунального майна галузі та підприємств, що перебувають в оперативному управлінні департаменту та ін.

У підсумку, міський голова Сергій Одарич, зробивши кілька слушних зауважень щодо інших питань порядку денного, повідомив, що темою наступної наради буде виконання департаментом Програми соціально-економічного розвитку на 2014 рік та обговорення пропозицій до ПСЕРУ на 2015 рік.
04.09.2014 16:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter