У Смілі планують запровадити соціальний супровід людей, хворих на ВІЛ

У Смілі хочуть за бюджетні кошти залучити соціального працівника для супроводу людей, що живуть з ВІЛ. Як інформують у БО «Від серця до серця», нині відбувається узгодження бюджетів та пошук фінансування на оплату праці соціального працівника.

Микола Стуженко, начальник відділу охорони здоров’я міста Сміла, на початку року відвідав тренінг «Організація надання соціальних послуг у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу за рахунок бюджетних коштів» під час якого було представлено успішний досвід впровадження соціального замовлення, який впроваджувала БО «Від серця до серця» у Каневі та Канівському районі.

За результатами навчання, керівник вирішив перейняти позитивний досвід та запровадити соціальний супровід у місцевому кабінеті «Довіра».

«Під час тренінгу ми побачили позитивні результати роботи введення соціального працівника до медичного закладу, а саме: збільшується виявлення людей, які мають ВІЛ, зменшується відрив від лікування тих, хто уже приймає АРВ-терапію. У лікувальному закладі постійно є людина, яка спілкується із клієнтами, слідкує за вчасним прийомом терапії. Водночас, це розвантажує роботу медиків, які в силу своєї завантаженості, не в змозі забезпечити якісний супровід. Ми плануємо, закуповувати послуги соціального супроводу у ВІЛ-сервісних організації, адже вони мають чималий досвід у цій сфері та можуть працювати за програмою рівний-рівному, що підвищує ефективність супроводу», - зазначає Микола Стуженко.

Кабінет «Довіра» діє на базі Смілянської міської поліклініки, нині тут перебуває на обліку більше 200 осіб. За даними Черкаського обласного центру СНІДу, один із найвищих рівнів захворюваності на СНІД зареєстровано також у Смілі – це 33,9% осіб на 100 тис. населення.
14.08.2018 17:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter