На Черкащині зареєстровано ще один випадок захворювання на кір

Як інформують в управлінні охорони здоров'я Черкаської ОДА, в Черкаській області зареєстрований ще один випадок захворювання на кір. І це тривожний сигнал, враховуючи той факт, що ця інфекційна хвороба високо контагіозна, а сприйнятливість до неї становить більше, ніж 90 %. В Україні вже захворіло понад 2000 осіб, з них 4 померло, в тому числі двоє дітей.

Спалахи кору зареєстровані в Івано-Франківській, Львівській, Одеській, Запорізькій та Київській областях. З метою протистояння небезпечній інфекції в області створено штаб з реагування на ситуацію проти кору.

Кір – це вакцинкерована інфекція, тобто попередити виникнення і спалах можна тільки за допомогою вакцинації. Враховуючи стан охоплення щепленнями проти кору населення, штабом розроблено план заходів, згідно з яким виявлено найбільш вразливі контингенти. Це діти, які щеплені з порушенням Календаря щеплень або не мають жодного щеплення проти кору. На сьогодні в області підлягають вакцинації 18454 дитини.

Вакцини проти кору, паротиту і краснухи «Пріорикс» в області достатньо, забезпечення становить 113% від потреби. За 15 тижнів посиленої вакцинації проти кору вакциновано 15618 дітей, тобто, 84,6% від запланованих.
28.12.2017 15:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter