Корпорація «Юрія-Фарм» налагодила перше в Україні виробництво безпечних ін’єкційних голок

Розпочавши випуск перших українських безпечних ін’єкційних голок, фармацевтична корпорація «Юрія-Фарм» допоможе вирішити одну із найбільш актуальних проблем вітчизняної медичної галузі.

Як зазначила інженер-технолог лабораторії з розроблення та проектування медичних виробів корпорації«Юрія-Фарм» Олена Павленко, досьогодні в Україні використовувалися голки лише імпортного виробництва. Проте уже в найближчі місяці в українських аптеках можна буде придбати шприци з голками вітчизняного виробника, які випускатимуть у Черкасах. Голки якісніші за ті, що сьогодні продаються, із виключно сертифікованої сировини: високоякісної аустенітної нержавіючої хірургічної сталі, покритої тонким шаром силікону, завдяки чому ін’єкція стає менш травматичною: голка не ріже, а розсуває тканини і плавно ковзає углиб.
Корпорація «Юрія-Фарм» налагодила перше в Україні виробництво безпечних ін’єкційних голок

Що стосується унікальності конструкції безпечних голок, які вироблятимуться в Черкасах, то вона полягає в особливому механізмі блокування, що унеможливлює повторну ін’єкцію використаною голкою та інфікування. Його досить просто, однією рукою, можна защипнути на голці відразу після ін’єкції, уникаючи ризику поранення. Саме ця проблема – ризик інфікування використаною голкою – і є однією із найбільших проблем галузі медицини.

Як зазначив анастезіст відділення анестезіології та інтенсивної терапії ЦРЛ м. Черкаси Олександр Купрієнко, особливо це актуально для невідкладних хворих, які потребують термінової допомоги, серед яких трапляються і безхатьки, і наркомани, хворі на гепатит, ВІЛ-інфіковані. І, коли, надаючи хворому невідкладну допомогу, медсестра, в поспіху, закриваючи ковпачок голки, випадково поранилася - це може коштувати їй життя.
Корпорація «Юрія-Фарм» налагодила перше в Україні виробництво безпечних ін’єкційних голок

За словами начальника дільниці виробництва медичних виробів Ірини Шарамко та інженера-технолога лабораторії з розроблення та проектування медичних виробів Олени Павленко,найближчим часом ін’єкційні голки готуються до виходу на вітчизняний ринок, а потім – і на міжнародний. В аптеках та для державних закупівель безпечні голки вже доступні.
09.06.2017 13:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter