У Черкасах пройшла акція з безкоштовного вимірювання тиску

У Черкасах пройшла акція з безкоштовного вимірювання тиску Як інформують у міській раді Черкас, напередодні Всеукраїнського дня боротьби з артеріальною гіпертонією та з метою раннього виявлення гіпертонії в Черкасах пройшла діагностично-просвітницька акція, під час якої всім охочим виміряли тиск. Її провели за підтримки департаменту охорони здоров’я та медичних послуг.

Аби завчасно виявити можливі серцево-судинні ризики, усі охочі мали можливість пройти обстеження в центрах первинної медико-санітарної допомоги та міських лікувальних закладах. Водночас, були організовані тимчасові пункти вимірювання артеріального тиску в громадських місцях – аптеках, торгівельних центрах, відділеннях зв’язку, гуртожитках училищ та інших.

Цього року під час акції обстежили 3 200 громадян, серед них вперше виявлена артеріальна гіпертонія у 213 осіб. Пацієнти з підвищеним тиском направлені на консультацію до відповідних фахівців та додаткові обстеження, усі отримали інформаційні матеріали з приводу способів профілактики серцево-судинних захворювань.

Підвищений рівень артеріального тиску як показник фактору ризику може свідчити про початок розвитку серцево-судинного захворювання. Підвищений артеріальний тиск або артеріальна гіпертонія – фактор розвитку інфаркту міокарда та ішемічного інсульту. У людей з високим тиском у 3-4 рази частіше розвивається ішемічна хвороба серця і в 7 разів – порушення мозкового кровообігу (інсульти).

Для довідки:

В Україні близько 13 млн осіб хворих на гіпертонічну хворобу. У Черкасах таких хворих – 77 424 осіб, але насправді таких людей набагато більше. Питома вага серцево-судинних захворювань у жителів міста серед усіх випадків захворюваності населення щороку зростає. У м. Черкаси захворюваність на гострий інфаркт міокарда в 2016 році в порівнянні з 2014 р зросла на 11,8 %, інсульти на 20,0 %.
16.05.2017 18:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter