"Я не сама" та кандидат-регіонал Парамонов домовилися про відкриття реабілітаційного центру на базі санаторія "Україна"

"Я не сама" та кандидат-регіонал Парамонов домовилися про відкриття реабілітаційного центру на базі санаторія "Україна"Відкрити реабілітаційний центр заплановано на базі санаторію «Україна», відповідну соціальну угоду про це підписано днями між черкаською громадською організацією інвалідів «Я не сама» та кандидатом у одномандатному виборчому окрузі №194, головним лікарем Черкаського обласного онкологічного диспансеру, головним онкологом Головного управління охорони здоров’я та медицини катастроф Черкаської ОДА Віктором Парамоновим.

Ця угода стала першою соціальною угодою кандидата із громадою на Черкащині, повідомляє черкаський прес-клуб.

- Механізм соціальних угод створив можливість реалізувати давно назрілу ідею за сприяння влади. Такий центр – життєво необхідний щонайменше для 4,5 тисяч онкохворих черкащанок - ми прагнули створити давно, писали прохання про сприяння, проте їх ніхто не підтримав, - констатував головний лікар Черкаського обласного онкологічного диспансеру Віктор Парамонов. - Рак молочної залози є причиною №1 того, що молоді, активні, працездатні жінки Черкащини і України загалом стають інвалідами, - констатував. Таке відділення реабілітації допоможе вирішити проблему реабілітації жінок після інтенсивного лікування онкопатології. Лікування інтенсивне, часто це операція, після чого жінці просто необхідний час на відновлення організму. Проте у онкодиспансері лише лікують – після цього жінка змушена повертатись на роботу або її полишати. Відділення реабілітації уже існують у кількох областях України і уже довели свою ефективність. Перебування жінок у них частково компенсується із фонду соціального страхування, у нас можливо було би закласти ще й якусь частку компенсації до обласного бюджету.

- До такого центру мають увійти лікувальне відділення, відділення трудової реабілітації, психотерапевтичний блок та спортивно-оздоровчий комплекс, - зазначила голова організації «Я не сама» Тамара Баранецька. - Для нас це вкрай важливо – отримати такий центр. Лікування впливає на весь організм, тож період відновлення жінкам критично необхідний. У такому центрі мають надавати допомогу фахівці різних профілів – адже жінці навіть харчуватись потрібно зовсім інакше, інакше працювати, взагалі - інакше жити…. І дуже важливо, щоб у цей час хтось підтримав, пояснив, допоміг. Ми відвідували такі центри у інших містах – повернулися вражені - і з гарячим бажанням, аби і наші жінки отримали шанс на таку допомогу.
30.08.2012 10:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter