Черкаський виконком затвердив річну програму лікування хворих на ниркову недостатність

Черкаський виконком затвердив річну програму лікування хворих на ниркову недостатність Сьогодні на засіданні міського виконавчого комітету Черкас було схвалено проект рішення міської ради «Про затвердження міської програми «Забезпечення амбулаторного лікування хворих нефрологічного профілю мешканців міста Черкаси у 2014 році».

Презентуючи програму, директор Департаменту охорони здоров’я Олег Стадник наголосив, що раніше хворі на ниркову недостатність лікувалися в обласній лікарні, а з відкриттям приватної клініки частина їх надали перевагу лікуванню в ній.

– Нинішнього року процедуру амбулаторного гемодіалізу в ТОВ «Фрезеніус Медікал Кер Україна» проходять 25 жителів міста. Торік ми повністю розрахувалися з цим товариством коштами субвенції з обласного бюджету. Лікування цих хворих продовжується, хоч на сьогодні питання оплати цих послуг на 2014 рік поки що не вирішено. Оскільки комунальні міські заклади охорони здоров’я не мають змоги надавати хворим подібні високоспеціалізовані медичні послуги, ми й нинішнього року проситимемо обласний бюджет про виділення субвенції з обласного бюджету у сумі 4,1 млн. грн., – говорить Олег Стадник.

Місячна вартість лікування 1 хворого на ниркову недостатність становить 145 тисяч гривень.

За словами Олега Стадника, у листопаді минулого року було оголошено перші, а у січні нинішнього – другі відкриті торги для закупівлі цих послуг. Нині триває процедура держзакупівлі за участю одного учасника торгів, яким залишається ТОВ «Фрезеніус Медікал Кер Україна».

На засіданні міського виконавчого комітету зазначалося, що проблема оплати наданих послуг із гемодіалізу хворим на ниркову недостатність є спільною для всіх регіонів України, і лише поодинокі міста своєчасно розрахувались на надані хворим послуги. Очевидно, що для її вирішення слід порушувати питання прийняття відповідної державної програми.
Члени виконкому підтримали проект рішення міської ради «Про затвердження міської програми «Забезпечення амбулаторного лікування хворих нефрологічного профілю мешканців міста Черкаси у 2014 році», після чого його буде внесено на розгляд сесії міської ради.

Після прийняття рішення міськими депутатами, наступне слово мають сказати їх колеги з обласної ради.
02.04.2014 17:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter