Вихідними в Черкасах київське агентство Style Model Group проводило модельні зйомки

Вихідними у Черкасах гуртувались фотографи, моделі та казкові персонажі. До міста завітали гості зі столиці, щоб поділитися таємницями професійної фотозйомки та навчити колег-початківців втілювати у життя найдивніші та найскладніші ідеї.
До міста з казковим воркшопом завітали модель Хелена Лі та стиліст Ольга Садовська. Дівчата працюють разом ще з 2007 року, починали у Росії, згодом переїхали до України. Працюючи спочатку як модель і стиліст, вони незабаром назбирали понад 2500 сюжетів світлин до свого творчого доробку. Нещодавно створили у Києві модельне агентство Style Model Group, щоб мати змогу шукати нові обличчя та навчати моделей правильній поведінці перед камерою. Окрім цього, Хелена вже відома, як дизайнер, а Ольга працює стилістом у журналі Forbes.
Воркшоп – активний навчальний процес, під час якого учасники діляться досвідом один з одним та отримують небагато теорії від професіоналів.
Ідея з воркшопами прийшла до них влітку 2013, коли фотографів, які бажали б поповнити своє портфоліо знімками з чарівними образами від тандему, стало так багато, що дівчата вирішили зібрати їх разом. Перший провели у Києві, пізніше завітали до Дніпропетровську і, нарешті, до Черкас. Подія б не відбулась, аби не підтримка черкаської арт-групи «Перспектива», а саме Олени Король (більше відома під творчим псевдонімом Kor Al). Фотограф неодноразово співпрацювала з Хеленою та Ольгою під час різноманітних майстер-класів.
Воркшоп розпочався 25 серпня у парку 50 – річчя. З самого ранку, ховаючись від очей допитливих перехожих, візажисти та перукарі працювали над образами моделей. Знімали казки, тож випадкові перехожі були ошелешені яскравим мейк-апом, чудернацькими зачісками та костюмами казкових персонажів. Моделі терпляче виконували численні вказівки фотографів й позували, намагаючись не звертати увагу на незручності. Діставалося їм й від комарів, й від саморобних димових шашок, які час-від-часу спрацьовували явно не за сценарієм. Навіть наймолодша, 10-річна балерина Настя, працювала на рівні з іншими. Втім, фотографам теж було не солодко – знімати деколи доводилось у колючих чагарниках або у заростях кропиви. Але ж чого не зробиш заради мистецтва?
Другого дня дійство продовжилось у центрі міста – поблизу ПК «Дружба народів». Перехожі спочатку спостерігали здалеку, потім – відверто зупинялись, вибирали кращі місця для споглядання і цікавились, чи бува не кіно тут знімають. Темами дня були фешн та вінтаж. Вишукано вдягнуті красуні немов зійшли зі сторінок глянцю. Запалу й натхненню фотографів не завадили навіть дощ та прохолодна погода.
Охочих потрапити на захід було багато. Загалом, у ньому взяли участь 14 фотографів, серед яких були гості із Києва, Донецька та Кіровограду й Черкас. 11моделей пройшли відбір та були затверджені Ольгою Садовською. Для когось фото з воркшопу стануть дебютними, дехто має вже солідне портфоліо. Крім того, над образами дівчат працювали десятеро візажистів та перукарів.
Вихідними в Черкасах київське агентство Style Model Group проводило модельні зйомки
Ольга Садовська та Хелена Лі

Вихідними в Черкасах київське агентство Style Model Group проводило модельні зйомки

Вихідними в Черкасах київське агентство Style Model Group проводило модельні зйомки


Олександра Баніна
27.08.2013 12:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter