Диптих черкаської художниці Тетяни Черевань представлено в Лос-Анджелесі

Диптих черкаської художниці Тетяни Черевань «Виростеш ти сину, вирушиш в дорогу…» нині мандрує Сполученими Штатами Америки. Нещодавно він був представлений на двотижневій міжнародній виставці українського мистецтва в художній галереї «Silvana» в Лос-Анджелесі. А з 15 по 20 квітня ця ж експозиція розміститься у залах галереї «Art People» у Сан-Франциско.
Про можливість презентувати свою творчість за океаном Тетяна дізналася із інтернету. У соціальній мережі «SNAC – Ukraine 2012» було оголошено конкурс робіт художників з України та представників української діаспори у Сполучених Штатах. На заклик відгукнулося понад 300 художників. У результаті інтернет-голосування для участі у виставці відібрали 150 робіт. А 20 кращих митців (серед яких і Тетяна Черевань), обраних художньою радою галереї «Art People», запросили безпосередньо взяти участь у цих заходах. Крім того, їм буде надано можливість підписати річний контракт на репрезентацію свого творчого доробку на сайті галереї. І все це – безкоштовно.
Варто зазначити, що Тетяна Черевань – не новачок у різноманітних міжнародних проектах. Втім, в Монреаль, Париж, Москву, Берлін чи Лондон їй потрапити не судилося. Як говорить художниця, в першу чергу, - через фінансові витрати, які не по кишені мисткині. А ось вирушити до Сан-Франциско є всі шанси. Попри прискіпливість працівників американського консульства, візу їй вже відкрили. Поїздку частково профінансував Черкаський міський голова Сергій Одарич. Решту коштів, які знадобляться для перебування за кордоном, Тетяна сподівається віднайти протягом найближчих тижнів. «Якась невідома мені сила мене вже тривалий час ніби виштовхує у Сан-Франциско, - говорить вона. - Колеги, друзі, усі мене підтримують і вселяють в мене віру у можливість цієї подорожі. Для мене – це неоціненний досвід, адже одна справа – спостерігати за виставковим життям власних робіт з фотозвітів інших людей, і зовсім інше – бути свідком і учасником цього дійства».
Диптих черкаської художниці Тетяни Черевань представлено в Лос-Анджелесі

Диптих черкаської художниці Тетяни Черевань представлено в Лос-Анджелесі


Олександра Баніна
16.03.2013 11:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter