Фото з канівчанином Сергієм Кобченко, гранатометником 72-ї ОМБр, перемогло на фотоконкурсі в Японії

Фото, на якому зображений старший сержант Сергій Кобченко з Канева, стало переможцем міжнародного фотоконкурсі в Японії Tokyo International Foto awards. Про це повідомляють у Департаменті культури та взаємозв'язків з громадськістю Черкаської ОДА.

Фото з канівчанином Сергієм Кобченко, гранатометником 72-ї ОМБр, перемогло на фотоконкурсі в Японії


Раніше це фото спричинило резонанс в італійському Турині, на виставці Аrма – prossima tuа

Фотограф Роберто Травано зафіксував гранатометника 72-ї ОМБр “Чорних Запорожців” з великим православним хрестом у відділенні тактичної “розгрузки” бійця у Авдіївській промці взимку 2017 року – навесні того ж року Кобченко загинув…

Фото канівчанина вже стало для світу одним із символів війни в Україні…

45-річний старший сержант Сергій Кобченко, гранатометник 72-ї ОМБр, загинув 25 квітня 2017 року від осколкових поранень у результаті обстрілу опорного пункту в промзоні Авдіївки 25 квітня.

Народився 6 червня 1972 року в Каневі Черкаської області, закінчив там 4-ту школу, після чого здобув професійно-технічну освіту в Ленінграді. Працював у Каневі на підприємстві «Закордоненерго».

25 лютого 2016 року пішов за контрактом до ЗСУ, із навчального центру «Десна” направлений до 72-ї бригади. Хлопцям, молодшим на 20-25 років, був у підрозділі як батько.

Сергій Кобченко похований у рідному Каневі. Без батька залишилася донька Валерія.

В італійському виданні “Witness Journal” (“Журнал Свідок”), де розміщені фото з виставки “Arma prossima tua”, фото канівця Кобченка, зроблене у лютому 2017 року фотографом Роберто Траваном, підписане так: “…segue gli scontri tra le forze ucraine e gli indipendentisti filorussi per il controllo del Donbass: nel 2017 era ad Avdiivka nei giorni del drammatico assedio alla città, costato decine di vittime”. У довільному перекладі: “Зіткнення між українськими військами та проросійськими сепаратистами за контроль над Донбасом триває. Це було 2017 року, в Авдіївці, під час драматичної осади міста, яка коштували десятки життів…”
14.01.2019 12:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter