Найсмачніший куліш до свята Покрови зварили сміляни

Найсмачніший куліш до свята Покрови зварили сміляниУ рамках проведення заходів із нагоди Дня Українського козацтва у Чигирині було проведено Фестиваль українського козацького кулешу.
Представники з усіх районів Черкащини мали змогу відродити традиції української козацької кухні – приготувати не тільки куліш, але й інші традиційні страви.
Гостей пригощали традиційними для Козацького краю стравами, які готувалися у кожного району на свій лад. Тут можна було спробувати вареники, різноманітні види сала, домашню ковбасу, запечену картоплю, кавун, замочений у винограді й листі кукурудзи тощо.
Наприкінці заходу було обрано найкращий куліш. Переможцем став Смілянський район. II місце дісталося м. Ватутіне та Христинівському району, III місце розділили між собою Чорнобаївський, Маньківський і Шполянський райони.
Але й інші районні делегації не залишилися поза увагою – кожен район Черкащини був відзначений оригінальної номінацією і цінним подарунком: «найм’ясніша каша» – Корсунь-Шевченківський район, «найвеселіше приготовлена» – Черкаський район, «найдухмяніша» – Тальнівський район, «найпікантніша» – Монастирищенський, «найколоритніша» – Золотоніський район, «найвитрибенькуватіша» – м. Сміла, «найвишкваркіша – Звенигородський район, «найсолононасоленіша» – Канівський район, «наймасляніша» – Городищенський район, «найжовтосяйніша» – Драбівський район, «найоригінальніша» – Уманський район, «найкрутіше зварена» – м. Канів, «найстаровинніша ложка для кулешу» – м. Умань, «куліш, який найдовше варився» – Кам’янський район, «найбільший казан» – м. Черкаси.
– Кожен район «з душею» підійшов до підготовки заходу, ось чому приготовлений куліш у всіх відзначався особливим смаком, не схожим на інших, – наголосив начальник управління агропромислового розвитку ОДА Вадим Рудишин. – Через це журі було важко визначити переможця, хоча перевагу все ж таки одноголосно віддали смілянам.
15.10.2012 09:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter