Ірина Фаріон презентувала в Черкасах книжку «Мовна норма: пошук істини»

6 листопада в Черкасах Ірина Фаріон презентувала в Черкасах нову книгу «Мовна норма: пошук істини». Як інформує прес-служба Черкаської обласної організації ВО «Свобода», крім цього філолог презентувала інші свіжі видання на мовноісторичну тематику. Зокрема монографію «Суспільний статус староукраїнської (руської) мови у XI - XVII столітті», 4-те видання книги «Мовна норма: знищення пошук, віднова» та нову книгу «Мовний портрет Івана Пулюя».
Ірина Фаріон презентувала в Черкасах книжку «Мовна норма: пошук істини»

Ірина Фаріон під час презентації спілкувалася з гостями про важливість повернення до життя правопису, який фактично розстріляли в 1937 році в урочищі Сандормох. Там було знищено мовознавців, які в 1929 році вперше зібралися з усіх куточків України для укладення правопису української мови.

Мовознавець порівняла геніальних постатей Галичини та Наддніпрянщини й на основі їх праці пояснила природу боротьби за становлення сучасної літературної української мови. Окрім цього Ірина Фаріон наголосила на тому, що ці постаті є недооціненими їх сучасниками та нашим поколінням. Науковець також зауважила, що не всі з них до кінця життя були вірні Україні.
08.11.2017 10:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter