Юний черкаський музикант Роман Сапунцов братиме участь у 2-х міжнародних конкурсах в Італії

Здобувши, у свої 14 років, 16 престижних музичних перемог, гордість Черкас Роман Сапунцов отримав можливість взяти участь відразу у двох міжнародних конкурсах баяністів та акордеоністів, що відбудуться у Італії. Про це інформують у Черкаському прес-клубі.
Юний черкаський музикант Роман Сапунцов братиме участь у 2-х міжнародних конкурсах в Італії

Свою першу перемогу юний музикант здобув у 8 років – а сьогодні про його талант говорить Європа, і бачити своїм студентом Романа Сапунцова уже сьогодні хочуть кращі українські консерваторії.

Цього разу Роману належить взяти участь одразу у двох міжнародних конкурсах акордеоністів, що відбудуться у Італії: «Премія міста Кастельфідардо» (10-17 вересня) та «Премія міста Ланчіано» (25-30 вересня). За словами вчительки Надії Качор (викладача-методиста Черкаської музичної школи № 3), участь у таких конкурсах є надзвичайно престижною. Роман отримав особисте запрошення від директора одного із конкурсів, Володимира Зубицького – відомого музиканта та композитора, вихідця з України.

Це і не дивно: переможець 10 всеукраїнських та 6 міжнародних конкурсів, у одному із них (Міжнародний конкурс акордеоністів «Санок-2016» у Польщі) Роман отримав абсолютне Гран-прі – без прив’язки до вікової категорії.

«Українська дитина, наш хлопчик, вражає журі європейських конкурсів», - із гордістю говорить про Романа його викладачка Надія Качор. Вона займається із Романом уже 2 роки – з того часу, як родина хлопчика була змушена покинути Авдіївку і переїхати жити до Черкас. Надія Василівна каже, що кожен конкурс дає можливість Роману піднятися на нову сходинку свого таланту, оскільки саме там можна познайомитися і з манерою інших виконавців, і з прийомами виконання творів та новим репертуаром музикантів різних країн світу.

«Проте, ще три дні тому ми взагалі не уявляли, де взяти кошти на поїздку, - розповідає Надія Василівна. - Найбільшою проблемою завжди є пошук меценатів для оплати поїздки і проживання за кордоном, на пошук коштів у нас пішло три місяці. Цього разу неймовірно пощастило – майже всі наші витрати взяла на себе група компаній UKRAVIT. Ми дуже раді такій можливості, бо перемога відкриє перед нами двері для участі у ще одному міжнародному конкурсі. Це щорічна велика подія, що проходить у німецькому Клінгенталі, відомому як місто фірми Weltmeister, всесвітньовідомого виробника акордеонів. І, звісно ж, для Романа Сапунцова перемога у нових конкурсах означатиме нові звершення, нові досягнення, нові сходинки у світ професійної музики.
07.09.2017 08:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter