У ЧНУ відбулася презентація книжки професора Грузинського держуніверситету Олега Панфілова «Розмова з “ватником”

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбулася презентація книги «Розмова з “ватником”». про це інформують у прес-службі ЧНУ.

Її автор — Олег Панфілов, професор Державного університету Ілії (Грузія), автор чотирьох десятків книг, 9 фільмів і більш ніж 5 тисяч публікацій. Очолював Центр екстремальної журналістики (Росія), московське бюро американського комітету захисту журналістів.

У Черкаси прибув на запрошення міської громадської організації «Книжковий маестро». Першу зустріч провів у Черкаському національному.

Олег Панфілов розповів про свою творчість, зокрема, про «Антирадянські історії» та «Розмову з “ватником”», яка є її продовженням.
У ЧНУ відбулася презентація книжки професора Грузинського держуніверситету Олега Панфілова «Розмова з “ватником”

За словами автора, у своїх книгах він спробував пояснити сучасний феномен — появу й існування на одній сьомій частині земної поверхні територію під назвою «Росія», в якій брехня є державною політикою, а вигадану історію видають за реальну.

Подискутувавши зі студентами на тему визначення «ватник», гість поділився власним розумінням цього поняття. На його думку, ватник — це нащадок «совка», людини, яка вихована в дусі радянської ідеології і пропаганди, а нині є продуктом путінської пропагандистської машини.

Професор народився в Таджикистані, працював у Росії, а нині має таджицько-грузинське громадянство та жонатий на українці, розповів, чому прийшов до антирадянської тематики. Адже в його родині арешт за політичні переконання — це своєрідна традиція, жертвами політичних репресій були його дід і батько.
Його власна біографія теж яскрава, і короткі замальовки з його бурхливої молодості особливо сподобалися студентам.

Утім, професор не лише журналіст, він професійний історик, і його книги розповідають про новітню історію Грузії, України, а тепер Сирії, яка нерозривно пов’язана з імперськими апетитами Росії.

— Мої книги — це спроба пояснити росіянам, чому їх ніхто не любить, — зізнався він.
25.05.2017 12:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter