Прокуратура: Черкаський окружний адмінсуд скасував рішення однієї з райрад про закриття бібліотеки

Прокуратура: Черкаський окружний адмінсуд скасував рішення однієї з райрад про закриття бібліотекиЧеркаський окружний адміністративний суд погодився з доводами прокурора щодо необхідності дотримання законодавчо визначеної процедури під час скорочення мережі спеціалізованих бібліотек та визнав протиправним рішення однієї із районних рад Черкащини про припинення функціонування бібліотеки для дітей.

З метою недопущення безпідставного та необґрунтованого припинення функціонування бібліотек, вимогами Закону України «Про бібліотеки та бібліотечну справу» передбачено, що доцільність реорганізації та ліквідації бібліотек, що є у державній та комунальній власності, визначається органами місцевого самоврядування за погодженням із Міністерством культури України.

Однак прокуратурою встановлено, що районною радою рішення про припинення функціонування спеціалізованої бібліотеки для дітей прийнято без погодження з відповідним міністерством, що стало підставою звернення до суду.

За втручання прокуратури Черкаської області незаконне рішення про припинення функціонування бібліотеки для дітей скасовано.
15.03.2017 14:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter