На Канівщині відзначили свято останнього снопа

На Канівщині відзначили свято останнього снопа
Напередодні 21-ї річниці Незалежності України та в день відзначення завершення першого етапу збору врожаю 2012 року в Канівському районі святкували обжинки. За інформацією Канівської райдержадміністрації, на святі у селі Ліпляве Канівського району гості оглянули столи достатку, які представили найкращі сільськогосподарські підприємства, а також роботи майстрів району.
Заступник голови ОДА Тетяна Прітченко привітала жителів району з тим, що за урожайністю Канівщина зайняла 3 місце в області.
– Сьогодні ми віддаємо шану вдячності, перш за все, загону агрономів, механізаторів, комбайнерів, водіїв. Саме вони, наші неперевершені хлібороби, щороку б’ють свої власні рекорди. Вони примножують обсяги виробництва. Окрім того, під час свята відбудеться ще одна визначна подія, – на виконання Програми розвитку галузі молочного скотарства в області, п’ять нетелів знайдуть своїх подальших господарів. Тож я впевнена, що пройде декілька років, і Канівський маслосирзавод запрацює на повну потужність. Дозвольте ще раз висловити вдячність вам, господарі землі. Нехай обходять вас стороною природні стихії, а ваші родини живуть у сімейному затишку, щасті, благополуччі та при доброму здоров’ї, – привітала присутніх заступник голови облдержадміністрації Тетяна Прітченко.
Сертифікати на нетелів Тетяна Федорівна вручила Ярославу Сализі та Володимиру Прохоренко з Межиріча, Вадиму Хроленко з Озерища, Валентині Гладуновій з Козарівки та Ользі Пождемі з Таганчі.
По завершенню урочистої частини розпочався концерт найкращих аматорських колективів району.
Довідково:
Загальна площа до збирання ранніх зернових та зернобобових культур на Канівщині становила майже 7 тис. га або чверть від загальної посівної площі зернових культур району. Валовий збір зерна склав 30 тис. 150 тонн при середній урожайності 43,8 ц/га, що майже на 4 з половиною тисяч тонн зерна більше, ніж у минулому році. Це дало змогу Канівському району здобути третє почесне місце серед районів області та впевнено почувати себе на першому місці в загальному рейтингу 2012 року. Урожайність озимої пшениці склала 49,3 ц/га, порівняно з 33,7 ц/га в минулому році, озимого ячменю – 33,5 ц/га проти 13,7, ярого ячменю – 34,3 ц/га проти 20,6, озимого ріпаку – 33,2 ц/га проти 22,6, горох – 30,1 ц/га, що вдвічі більше ніж в 2012 році.
Найвища віддача зернового поля була досягнута агрофірмою «Заповіт Шевченка» Приватного акціонерного товариства «Науково-виробничої фірми «Урожай» (директор Братаніч Володимир Андрійович), де з 1157 гектарів зібрано по 69 центнерів озимої пшениці та Селекційно-насінницьким центром «Мир Сем» (директор Балицька Валентина Іванівна), де було зібрано по 35 ц/га ярого ячменю.
13.08.2012 09:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter