У Чигирині продовжують переконувати місцевих погодитися на створення в Холодному Яру природного парку

У Чигирині продовжують переконувати місцевих погодитися на створення в Холодному Яру природного парку У Черкаській ОДА повідомляють, що в Чигирині відбулась зустріч членів робочої групи з вивчення питання присвоєння урочищу «Холодний Яр» статусу Національного природного парку з представниками громади сіл Мельники та Головківка Чигиринського району.

Під час зустрічі науковці навели ряд фактів на підтримку створення природного парку «Холодний Яр». Окрім того, членами робочої групи були презентовані матеріали та інформаційні довідки щодо функціонування національних природних парків України.

На думку науковців, територія «Холодного Яру» потребує встановлення особливого режиму використання природних комплексів та об’єктів, основаного на засадах раціонального природокористування. А зберегти історико-культурний та природний потенціал «Холодного Яру» можливо шляхом створення Національного природного парку.

– Створення Національного природного парку «Холодний Яр» дозволить нам не тільки зберегти, але й покращити історико-культурний та природний потенціал холодноярських пам’яток архітектури, природи й історії, – зауважив завідувач філіалу «Холодний Яр» Національного історико-культурного заповідника «Чигирин» Богдан Легоняк.
16.01.2015 08:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter