Біля ПК "Дружба народів" на стіні намалювали портрет винахідника Ніколи Тесли

На центральній вулиці Черкас, біля Палацу культури «Дружба народів», з′явився портрет винахідника Ніколи Тесли. Автор графіті на паркані Богдан Горпініч є учасником соціального проекту компанії ВОЛЯ з розвитку стріт-арту «Технології як мистецтво».
Біля ПК "Дружба народів" на стіні намалювали портрет винахідника Ніколи Тесли

− Нікола Тесла – справжній художник у технологіях, тому тему конкурсу я розкрив саме через його образ. Це перше масштабне графіті в моєму житті і величезний досвід у жанрі стріт-арту,− розповідає переможець проекту Богдан Горпініч.

На райський сад із екзотичними птахами і рослинами перетворився паркан компанії ВОЛЯ в Черкасах, що у провулку Сєдова, 22. Композиція площею понад сто квадратних метрів − командна робота студентів Черкаського державного технологічного університету. Вони поділили першу сходинку переможця конкурсу з Богданом Горпінічем.
Біля ПК "Дружба народів" на стіні намалювали портрет винахідника Ніколи Тесли

− Такі соціальні проекти, безумовно, потрібні. При цьому дуже важливий професійний підхід, адже у стріт-арті багато кітчу. Ми разом із талановитими студентами залюбки відгукнулися на ініціативу ВОЛІ, аби показати, як повинні працювати професійні художники, – говорить доцент кафедри дизайну Черкаського державного технологічного університету, заслужений художник України Віктор Афонін.

Проект ВОЛІ «Технології як мистецтво» почався в липні 2014 року. Усього на конкурс було представлено дев′ять ескізів. До творчого експерименту ВОЛІ приєдналися й відомі українські художники Сергій і Юлія Байрак. Чотири найкращі конкурсні роботи тепер прикрашають міські паркани.
−Підтримавши бажання художників творити справжнє вуличне мистецтво в Черкасах, ми відкрили нові імена й отримали цінні художні полотна просто неба. Ці шедеври змусять усміхнутися навіть у найпохмуріші дні серед стін сірого міста. Недаремночеркащани високо оцінили наш проект із розвитку стріт-арту, − говорить директор Черкаського регіонального підприємства компанії ВОЛЯ Микола Громов.
05.11.2014 14:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter