У Художньому музеї Черкас відкрилася виставка "Козацька варта"

З нагоди святкування Дня Українського козацтва та свята Покрови в залах Черкаського обласного художнього музею з 14 жовтня по 14 листопада діє виставка «Козацька варта».
У Художньому музеї Черкас відкрилася виставка "Козацька варта"

Черкаська земля була важливим осередком козацького руху та центром народно-визвольної боротьби у часи Хмельниччини й Коліївщини. Тож багато імен та образів славних героїв-земляків увійшло до скарбниці українського мистецтва. Головною метою виставки є представлення черкаським глядачам художніх творів, присвячених історії козацтва нашого краю, народним героям – легендарним, як козак Мамай, та історичним, як Богдан Хмельницький та Семен Неживий.

Експозиція виставки зібрана з визначних творів відомих вітчизняних майстрів живопису, графіки, скульптури та декоративно-ужиткового мистецтва, що зберігаються в основних фондах музею. Виставка відкриває глядачам найяскравіші сторінки історії українського козацтва, надає можливість школярам поглибити свої знання з історії козацького руху та історії української культури, дарує усім патріотам України натхнення та віру в славне майбутнє нашого козацького краю.
16.10.2014 14:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter