У Черкасах проходить персональна виставка Майї Удоденко

У Черкасах проходить персональна виставка Майї УдоденкоУ Черкаському Художньому музеї відкрилася персональна виставка Майї Удоденко.

Майя Удоденко родом із Черкас, але вже 13 років мешкає у Щасливому Бориспільського району і працює в будівельній сфері, а її живопис – це єдине захоплення і одночасно вдале професійне доповнення. Майя вже відома у Борисполі, Щасливому, вона неодноразово демонструвала свої роботи публіці і публіка відповіла їй взаємністю, назавжди захопившись її мистецтвом.

Майя Удоденко не претендує на визнання властиве професіоналам і щиро зізнається, що є самоучкою. Живописом вона займається близько трьох років. Одного разу, як розповідала художниця, відвідала майстер-клас художника Ігора Сахарова, який допоміг зрозуміти, що вона на правильному творчому шляху. Художниця зображує те, що їй подобається і намагається спробувати себе у різних жанрах: портрет, пейзаж, натюрморт.

Через свою творчу справжність та безпосередність не варто аналізувати художників-аматорів, адже вони відкривають публіці роботи з глибокою щирістю. Майя Удоденко своїм захопленням демонструє давню істину – займатися тим, що справді близьке серцю і не зважати при цьому на професійні, вікові чи інші обмеження. Кожен митець як професійний, так і аматор завжди має свого глядача і свого поціновувача, і кожен із них важливий в загальному творчому процесі.
19.06.2014 17:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter