Майборода просить Ткаченка дати оцінку "волюнтаристу" Ковалю, який одноосібно призначив начальника управління культури ОДА

Майборода просить Ткаченка дати оцінку "волюнтаристу" Ковалю, який одноосібно призначив начальника управління культури ОДАДепутат Черкаської обласної ради Любов Майборода направила депутатське звернення голові Черкаської ОДА Юрію Ткаченку з приводу конфліктної ситуації навколо призначення начальника обласного управління культури.

Шановний Юрію Олеговичу!

27 травня 2014 року в малій залі обласної ради відбулася зустріч керівництва області з представниками громадських організацій та об`єднань, на якій було прийняте рішення про проведення конкурсу на заміщення вакантних посад держслужбовців відповідно до ст. 15 Закону України «Про державну службу».

Особливо жваво обговорювалось питання призначення начальника управління культури Черкаської ОДА. Черкащина знана багатьма представниками культури та мистецтва, яким небайдуже: як буде розвиватись культурна галузь області і хто буде очолювати цей напрямок діяльності.

6 червня був оголошений конкурс на заміщення вакантних посад директорів департаменту охорони здоров`я, соціального розвитку, інформаційної діяльності, тощо. Проте в цьому переліку немає конкурсу на заміщення вакантної посади начальника управління культури.

10 червня 2014, заступник голови облдержадміністрації Коваль В.В. запропонував на посаду начальника управління кандидатуру Осіпенко Н.С. без проведення конкурсних процедур, що викликало негативну реакцію в суспільстві.

16 червня 2014 понад 20 заслужених діячів культури та мистецтва, представників творчих колективів та культурних закладів звернулись з листом до міністра культури України пана Нищука Є.М. з вимогою не затверджувати на посаду начальника обласного управління культури Осіпенко Н.С. без проведення конкурсних процедур.Подібні організаційні конфлікти не прикрашають нашу область і мають вирішуватись на місцях.

З метою з`ясування ситуації та пошуків шляхів вирішення, у відповідь на звернення до мене, як депутата обласної ради, мною було ініційовано проведення круглого столу 18.06.2014 в приміщенні обласної ради за участю представників закладів культури та заступника голови облдержадміністрації пана Коваля В.В. (депутатське звернення до пана Коваля В.В. № 11-КР-154 від 17.06.2014, вх. № 3691/01/01-39 від 17.06.2014).

Проте пан Коваль В.В. не прийняв участь у зустрічі, що викликало здивування серед її учасників. На зустріч за участю представників ЗМІ завітали 17 знаних культурних та мистецьких діячів Черкащини, в тому числі Олександра Теліженко, Олександр Д`яченко, Сергій Проскурня, Лідія Зайнчківська, Валентин Хорошун, Євген Валовенко, Юлія Темченко та інші. Учасники зібрання наполягали на проведенні конкурсу на заміщення вакантної посади начальника управління культури.

Враховуючи вищевикладене, відповідно до ст. 13 та 14 «право депутата на невідкладний прийом» закону України «Про статус депутатів місцевих рад», прошу:

1. Оголосити конкурс на заміщення вакантної посади начальника управління культури відповідно до ст.15 закону «Про державну службу»;

2. Дати оцінку не прийнятті участі заступника голови облдержадміністрації пана Коваля В.В. у зустрічі з представниками мистецьких закладів.

3. Призначити мені, депутату обласної ради від міста Черкаси та представникам мистецьких закладів час невідкладного прийому для вирішення конфліктного питання навколо призначення на посаду керівника управління культури.
19.06.2014 14:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter