Ткаченко вважає, що хоча влада й завалила Шевченківські свята, але в душі була масштабність

Заходи з нагоди 153-ої річниці з перепоховання праху Тараса Шевченка в Каневі пройшли дуже демократично, щиро та гостинно. Про це заявив голова ОДА Юрій Ткаченко на Чернечій горі у Каневі, інформує його прес-служба.
Ткаченко вважає, що хоча влада й завалила Шевченківські свята, але в душі була масштабність

– Сьогодні тут зібралися тільки ті, хто мав бажання пройти останнім шляхом Кобзаря, ніхто нікого не змушував, – сказав Юрій Олегович. – Єдине, про що я просив очільників районів – організувати транспорт для тих людей, хто хотів приїхати сюди, але не мав такої змоги.

За його словами, якщо цьогорічне відзначення річниці перепоховання праху Тараса Шевченка й дещо втратило свою масштабність, то тільки через те, що нині на Чернечій горі зібралися свідомі люди.

– Як і вчить Біблія, той, хто хоче звернутися до Бога, має прийти в храм і помолитися за зачиненими дверима, – сказав Юрій Олегович. – Так само і той, хто хоче прийти до Шевченка, має зробити це тихо, без піару та пафосу, оскільки це має бути в серці.

Такої ж думки дотримується і міністр культури України Євген Нищук. За його словами, масштабність, перш за все, має бути в душі.
23.05.2014 10:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter