На Корсунщині затримали 17-річного юнака, що через безгрошів`я здійснив 3 крадіжки

На Корсунь-Шевченківщині працівники місцевої міліції затримали 17-річного хлопця, який скоїв 3 крадіжки з домоволодінь односельців.
До чергової частини міліції звернувся 49-річний житель одного із сіл району із заявою про те, що вночі з його гаража викрадено електродвигун та компресор.
Як інформує СЗГ УМВС в Черкаській області, правоохоронці розпочали роботу по встановленню винуватців крадіжки: опитувалися свідки, проводився подворовий обхід села, а також здійснювалися заходи щодо виявлення осіб, які могли бути причетними до кримінального правопорушення. Здійсненими заходами в поле зору працівників міліції потрапив 17-річний житель села, де було вчинено крадіжку. Хлопця було запрошено до райвідділу міліції для дачі пояснень. Під час розмови із слідчим, він у всьому зізнався, а також розповів про те, що на його рахунку є ще 2 викрадення майна громадян.
Юнак не міг пояснити чому став на злочинний шлях, однак з його слів правоохоронці зрозумілим, що до цього підштовхнуло безгрошів’я. Хлопець жив з бабусею, яка не могла фінансово забезпечити примхи молодика. Тому він вирішив незаконним шляхом отримати гроші. Ввечері виходив на вулиці села, придивлявся до домоволодінь, в які можна було без перешкод проникнути та викрасти речі, що мали хоч якусь матеріальну цінність. Вперше парубок викрав акустичний мікрофон, однак, зрозумівши, що його продати не вдасться, повернув. Наступного разу він викрав 40 кілограмів горіхів. Викрадений електродвигун та компресор здав як металобрухт, проте працівникам міліції вдалося відшукати їх та повернути законному власникові.
Наразі досудове розслідування триває, за даними фактами відкрито кримінальні провадження за ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Санкція статті передбачає покарання строком від трьох до шести років позбавлення волі. Проводиться перевірка щодо можливої причетності крадія до вчинення схожих кримінальних правопорушень на території району.
21.11.2013 18:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter