СБУ: 46-річного черкащанина, який організував підпільний цех з виготовлення алкоголю, засуджено на 5 років

СБУ: 46-річного черкащанина, який організував підпільний цех з виготовлення алкоголю, засуджено на 5 років Вироком Жашківського районного суду Черкаської області до кримінальної відповідальності притягнуто громадянина України, який організував підпільний цех фальсифікату лікеро-горілчаної продукції. Як інформує прес-служба СБУ, в березні 2012 року співробітники СБ України у Вінницькій області ліквідували підпільний цех з масового виготовлення фальсифікованої алкогольної продукції. Спритники виготовляли контрафакт шести відомих вітчизняних торгівельних марок. Підпільний цех мав сучасне обладнанням, що забезпечувало можливість масового виробництва. За одну добу виготовлялось понад 10 тисяч пляшок горілки. Технологічний процес тривав 2-3 тижні, після чого цеховики щоразу демонтовували обладнання і, замітаючи сліди, переїжджали на нове місце. Для підпільного виробництва використовували приміщення колишніх зернових складів у Вінницькій та Черкаській областях. Виготовлену контрафактну продукцію вивозили з цехів, і дрібним оптом реалізовували у торгівельних точках кількох областей.
У результаті спецоперації правоохоронці затримали шістьох осіб, у тому числі й організатора – 46-річного мешканця Черкащини. Виявлено промислове обладнання, вилучено близько 160 тисяч фальшивих акцизних марок, 5 тонн спирту, 600 ящиків готової продукції і майже 40 тисяч підготовлених пляшок.
Згідно з висновками експертів державного експертно-криміналістичного центру та судово-медичної експертизи, вилучена спиртова суміш і готова продукція не відповідають вимогам ДСТУ і при вживанні можуть становити загрозу життю і здоров’ю людини.
Вироком суду організатора підпільного виробництва визнано винним за ч.2,3 ст.204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут, або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України. Йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років з іспитовим терміном 3 роки.
20.11.2013 14:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter