Черкаська прокуратура рапортує, що трусить, як грушу, боржників по зарплаті

Черкаська прокуратура рапортує, що трусить, як грушу, боржників по зарплаті Прокуратурою Черкаської області вживаються заходи щодо захисту прав працівників в частині своєчасної виплати їм заробітної плати.
Як повідомлячють у прокуратурі Черкаської області, протягом вересня розпочаті три досудові розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України щодо невиплати працівникам заробітної плати на понад 500 тис. грн.
Зокрема, прокуратурою міста Черкаси розпочаті два кримінальні провадження стосовно керівників ДП «Український державний науково-дослідний і проектний інститут легкової промисловості», який безпідставно не виплатив 63 працівникам заробітну плату у сумі 264 тис. грн. та КП «Інститут розвитку міста» Черкаської міської ради, яка допустила заборгованість працівникам на суму 75 тис. грн.
Крім того, прокуратурою Монастирищенського району зареєстровано кримінальне провадження стосовно службових осіб ПрАТ «Райз-Максимко», які в порушення вимог Кодексу законів про працю України також не виплатили працівникам заробітну плату у сумі 172 тис. грн.
Довідково: ч. 1 ст. 175 КК України передбачає покарання у вигляду штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, або виправними роботами на строк до двох років.
10.10.2013 12:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter