Черкаська міліція конфіскувала 14 тонн агрохімічного фальсифікату

Черкаська міліція конфіскувала 14 тонн агрохімічного фальсифікату До співробітників управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю Управління МВС України в Черкаській області надійшла оперативна інформація про те, що на території області діє злочинна група, яка протягом тривалого часу здійснює постачання на ринок Черкащини фальсифікованих засобів захисту рослин під прикриттям загальновідомої торгової марки.
Як інформують у СЗГ УМВС в Черкаській області, працівникам міліції вдалось встановити, що незаконний бізнес організували двоє громадян іноземної держави, які проживають на території Черкаської області.
Для документування злочинної діяльності групи працівники міліції розробили відповідні схеми та комбінації, а законспірованим оперативним працівником було організовано замовлення 500 літрів агрохімічної продукції. Коли зловмисники доставили замовлену продукцію у визначене місце, та вже готувалися отримати очікувані кошти, останні були затримані «на гарячому» оперативниками УДСБЕЗ. Продукція, яка мала явні ознаки підробки була вилучена.
За даним фактом слідчим відділенням Лисянського райвідділу міліції проводиться розслідування кримінального провадження за ознаками правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді штрафу від десяти тисяч до п'ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого та з конфіскацією і знищенням відповідної продукції та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувалися для її виготовлення.
Наразі з незаконного обігу вилучено фальсифікованої продукції на загальну суму, яка перевищує півтора мільйона гривень.
26.09.2013 17:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter