У Черкасах накрили конвертаційний центр, через який перевели в готівку близько 320 млн. грн.

У Черкасах накрили конвертаційний центр, через який перевели в готівку близько 320 млн. грн. Нещодавно співробітники Головного оперативного відділу Державної податкової інспекції у м. Черкасах ГУ Міндоходів у Черкаській області виявили та припинили діяльність потужного «конвертаційного» центру. Цей незаконний бізнес був організований групою осіб, мешканцями Києва. Про це проінформував начальник Головного оперативного відділу ДПІ у м. Черкасах підполковник податкової міліції Тарас Білокінь.
Зазначені особи протягом 2012-2013 років займались незаконною конвертацією грошових коштів для платників Київської, Черкаської, Миколаївської областей. Для цього вони створили без наміру здійснення статутної діяльності ряд суб’єктів господарювання, які зареєстрували в м. Черкаси.
Маскуючи свою протиправну діяльність під легальний бізнес, «махінатори» вносили до податкової звітності завідомо неправдиві відомості щодо проведених господарських операцій. А саме в адресу підприємств реального сектору економіки оформлювались первинні документи про начебто реалізацію товарно-матеріальних цінностей (робіт, послуг), які фактично проведені не були. Також незаконне формування витратної частини відбувалося за рахунок залучення до мінімізації податкових платежів суб’єктів господарювання – імпортерів.
Загальний обіг проконвертованих коштів за період 2012-2013 р.р. склав близько 320 млн. грн.
За результатами проведення обшуків за адресами місцезнаходжень офісних приміщень, в автомобілях та адресами проживання учасників «конвертаційного» центру виявлено та вилучено готівкові кошти в сумі близько 300 тис. грн., комп’ютерну техніку з відповідним програмним забезпеченням, за допомогою якого з 2011 року оброблялись замовлення клієнтів та формувалась звітність, первинні бухгалтерські та податкові документи. Крім того, оперативниками було виявлено та вилучено 28 печаток підприємств – учасників «конвертаційного центру» та 2 печатки суб’єктів – нерезидентів.
Розрахункові рахунки підприємств, задіяних в схемі конвертації, було заблоковано. На даний час триває досудове розслідування відкритого кримінального провадження, встановлення та відпрацювання підприємств реального сектора економіки, що скористались послугами «конвертаційного центру», з метою забезпечення відшкодування ними завданих державі збитків.
30.08.2013 15:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter