У Смілі двоє п`яничок, вирішивши покататись, вкрали 2 автомобілі. Один - розбили

У Смілі двоє п`яничок, вирішивши покататись, вкрали 2 автомобілі. Один - розбили До чергової частини Смілянського міськвідділу міліції звернулися місцеві жителі та повідомили про зникнення їх автомобілів. Вночі в одному з мікрорайонів міста невідома особа незаконно заволоділа двома автомобілями, які знаходились в дворі багатоповерхових будинків.
Як інформує СЗГ УМВС в Черкаській області, було введено оперативний план «Перехват», всі виїзні автошляхи з міста були перекриті. Працівники міліції опитували місцевих жителів, перевіряли автокооперативи і стоянки та раніше судимих осіб, які скоювали аналогічні злочини. Від випадкових свідків стало відомо, що вночі бачили двох молодиків, які перебували в дворі їх будинку у нетверезому стані. Згодом заревів двигун і під вікнами багатоповерхівки промчав автомобіль, який зник у темряві.
В дворі одного із сусідніх будинків увагу правоохоронців привернув невідомий молодий чоловік, який сидів на лавочці і спостерігав за діями правоохоронців. На його обличчі виднілися багато дрібних порізів, а голова була забинтована. Молодик представився 20-річним місцевим жителем і на запитання міліціонерів невпевнено відповів, що впав неподалік від дому. Молодик змінював свої свідчення та не міг чітко відповісти на питання. За прикметами він був схожий на того, про кого розповідали свідки. Для з'ясування всіх обставин хлопця доставили до міськвідділу.
У розмові зі слідчим чоловік зізнався у скоєному та повідомив правоохоронцям про спільника, яким виявився його 19-річний приятель. Затримавши іншого учасника кримінального правопорушення, правоохоронці виїхали на місце, де знаходились автомобілі. Як з’ясувалося, обидва транспортних засоби були виведені із ладу, один із них мав механічні пошкодження.
Затримані повністю зізналися в скоєному і розповіли, про те як все відбувалося. Після вживання оковитої приятелі зажадали розваг, в них виникло бажання покататися на автомобілі. Не маючи у власності ніякого транспорту і навичок керування, охмелілі молодики вирішили здійснити задумане. Приятелі прийшли до сусіднього будинку, де знаходились безліч різних автомобілів, та обрали для нічної прогулянки старенький «ВАЗ». Потрапивши до салону автомобіля, зловмисникам вдалося запустити двигун. Протягом однієї години приятелі роз’їжджали вулицями міста, поки авто не вийшло з ладу і не зупинилося. Зловмисники його залишили просто на узбіччі дороги та вирушили в пошуках іншого транспорту. В одному із дворів багатоповерхівок молодики примітили ще один автомобіль, і в такий же спосіб заволоділи ним. Прогулянка містом на викраденій машині швидко скінчилась. Рухаючись порожніми вулицями, керманич не впорався з керуванням, виїхав на узбіччя дороги та скоїв зіткнення з металевим гаражем. У результаті зіткнення автомобіль зазнав механічних пошкоджень, його колеса від удару блокувались та подальший рух став не можливим. Залишивши на місці пригоди пошкоджений автомобіль зловмисники втекли.
На даний час всі речові докази вилучено, проводиться ряд експертиз. Слідчим відділом Смілянського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом), санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої. Вирішується питання про обрання міри зловмисникам запобіжного заходу. Триває досудове слідство.
29.08.2013 14:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter