У Черкасах судять чергового лже-чорнобильця

У Черкасах судять чергового лже-чорнобильця Прокуратурою міста Черкаси підтримано державне обвинувачення у суді за кримінальним провадженням стосовно жителя міста Черкаси, який на підставі підробленого документа отримував пенсію та пільги як ліквідатор аварії на Чорнобильській АЕС.
Як повідомив старший прокурор прокуратури міста Черкаси Олександр Бицюк, 59-річний чоловік надав в управління Пенсійного фонду України в м. Черкаси та в управління праці та соціального захисту населення Соснівського району Департаменту соціальної політики ЧМР підроблену архівну довідку про те, що він приймав участь в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.
Отримавши відповідний статус, черкащанин упродовж 2008 - 2012 років користувався пільгами та отримував пільгову пенсію.
31 липня 2013 року Соснівський районний суд міста Черкаси визнав його винним у вчиненні злочинів, передбачених ст. ст. 358 ч.4, 190 ч.2 КК України – шахрайство, вчинене повторно, та використання завідомо підробленого документа. Суд задовольнив також цивільний позов управління Пенсійного фонду і прокурора міста Черкаси в інтересах управління праці та соціального захисту населення і зобов’язав засудженого відшкодувати понад 103 тисячі гривень.
– Нині активізувалася робота з виявлення подібних правопорушень, – зазначає заступник прокурора міста Черкаси Михайло Буджерак. – Лише упродовж липня засуджено 8 осіб, що їх вчинили. Засуджені повинні будуть відшкодувати державі збитки на суму понад 160 000 гривень.
09.08.2013 15:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter