У Смілі затримали чоловіка, який продавав наркоту пацієнтам психлікарні

У Смілі затримали чоловіка, який продавав наркоту пацієнтам психлікарні Як інформують у СЗГ УМВС в Черкаській області, до співробітників Смілянського міськвідділу міліції від місцевих жителів почали надходити повідомлення про те, що на території психіатричної лікарні в Смілі збираються невідомі особи, які вживають та розповсюджують наркотичні засоби. Отрута потрапляла навіть до пацієнтів закладу, які проходять курс лікування від наркотичної залежності.
Для виявлення та знешкодження каналу, яким наркотики потрапляють до хворих, правоохоронці розробили складну спецоперацію. До вказаних заходів залучалися співробітники патрульної служби. Протягом дня міліціонери спостерігали за перехожими, які з’являлися на території медичного закладу. У перший же день відпрацювання правоохоронці помітили невідомого чоловіка, який викликав підозру. Працівники міліції вирішили з’ясувати причину появи підозрілого в цьому місці та встановити його особу.
На вимогу міліціонерів представитись та пред’явити документи чоловік пояснив, що прибув до медичного закладу для лікування від наркозалежності. Ним виявився 27-річний непрацюючий, раніше судимий за тяжкий злочин житель міста Черкаси. У молодика було виявлено медичний шприц ємністю 10 мл. - частково наповнений рідиною коричневого кольору та скляну пляшку ємністю 100 мл., в якій містилося близько 60 мл. наркотичного засобу – «ацетильований опій». Всі речові докази було вилучено та направлено на дослідження. Підозрюваного відразу затримали та доставили до міськвідділу міліції.
Під тиском незаперечних доказів в кабінеті слідчого затриманий розповів про все в деталях. Перебуваючи на лікуванні, до нього зателефонував знайомий, який запропонував на взаємовигідних умовах поширювати наркотики в лікарні. На вказану пропозицію молодик погодився і вони домовились про зустріч. Представившись в лікарні родичем пацієнта, невідомий торговець отримав змогу зустрітися з останнім за межами відділення, де передав отруту для реалізації. За свої послуги зловмисник гарантовано отримав свою долю, а саме 6 мл. «ширки», все інше він повинен був продати по 60 гривень за кожну дозу. Налагодити свій наркобізнес чоловік не встиг, правоохоронці своєчасно викрили канал розповсюдження отрути на початковому етапі.
Наразі слідчим відділом Смілянського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 КК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). За зберігання наркотиків законодавством передбачено покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк. Тривають слідчі дії, правоохоронці встановлюють всіх фігурантів кримінального правопорушення та вирішується питання щодо обрання міри зловмиснику запобіжного заходу.
13.06.2013 08:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter