Соснівський райсуд дав 13 років вбивці, який побив і пограбував чоловіка та залишив його помирати

Соснівський райсуд дав 13 років вбивці, який побив і пограбував чоловіка та залишив його помирати Прокуратурою міста Черкаси підтримано державне обвинувачення у суді стосовно двох жителів Черкас. За інформацією прес-служби прокуратури міста Черкаси, одного з них визнано винним у розбої, поєднаному з заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого. Іншого судили за приховування злочину.
– Злочин було скоєно у Черксах у лютому 2011 року, – розповів прокурор міста Черкаси Олександр Маслюк. – Уночі під мостом, що розділяє вулиці Смілянську, 30-років Перемоги та проспект Хіміків, неподалік від місця, де один зі злочинців працював нічним сторожем, він, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, вчинив розбійний напад на випадкового перехожого. Молодик кілька разів ударив незнайомця металевою трубою та кулаками по голові і спині, а коли той упав, ще й пограбував його. У своєї жертви знайшов тільки недорогий мобільний телефон та 3 гривні. На місце вчинення злочину він незабаром повернувся з приятелем, з яким досі пиячили. Удвох вони перенесли чоловіка на більш видне місце – щоб відвести від себе підозру. Прихопивши з собою ще й куртку потерпілого, вони залишили його у безпорадному стані. Пізніше чоловік, що вчинив розбійний напад, повідомив охоронцям із сусіднього підприємства, що знайшов людину «в незрозумілому стані». Ті викликали «швидку», проте врятувати життя 29-річного потерпілого не вдалося.
За результатом розгляду справи Соснівським районним судом міста Черкаси позицію прокурора щодо міри покарання задоволено – 29-річного жителя Черкас засуджено до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Його 29-річного спільника, винного у приховуванні злочину, засуджено до двох років позбавлення волі та звільнено від відбування покарання з іспитовим строком на три роки.
22.04.2013 15:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter