У Житомирській області затримано грабіжника, який обчистив квартиру в Черкасах

Як інформують у СЗГ УМВС області, працівники міліції затримали чоловіка, який скоїв розбій із застосуванням пневматичної зброї
До чергової частини Соснівського райвідділу міліції надійшло повідомлення про розбійний напад. Прибувши на місце пригоди, працівники міліції побачили заплакану і злякану дівчину. Вона розказала правоохоронцям, що знайомий її батька викрав з будинку мобільний телефон і ноутбук та погрожував їй пістолетом. Правоохоронці взялися за пошуки розбійника.
Шляхом проведення слідчо-оперативних заходів злочинця було затримано. При спілкуванні зі слідчим він зізнався у скоєному та розповів про все. Як виявилося, чоловік нещодавно звільнився з місць позбавлення волі. Постійного місця роботи в нього не було, гроші для проживання заробляв шляхом підробітків. Це його не задовольняло. Тоді він згадав, що його давній товариш пропонував допомогу і працевлаштування з непоганою платнею. Чоловік вирішив зателефонувати і домовився про зустріч, щоб обговорити всі умови працевлаштування. Товариш погодився і запросив його до себе додому на розмову. Двері квартири відчинила дочка, яка на той момент знаходилася в будинку сама і попросила зачекати на батька, адже той вийшов у справах. Тут чоловік запримітив новенький мобільний телефон, який лежав на столі. Зловмисник схопив його і швидко попрямував до виходу. Проте зникнути непоміченим йому не вдалося. Дівчина встигла побачити, що мобільний телефон зник. Вона запитала у гостя - чи той випадково його не бачив, на що останній вийняв пневматичний пістолет, направив його на дівчину і наказав мовчати. В іншій кімнаті зловмисник побачив ноутбук, який також вирішив прихопити з собою. Для того, щоб безперешкодно винести награбоване і не викликати підозри у сусідів, наказав дівчині дати йому сумку, в яку можна було б покласти майно. Потім примусив знайти мотузку і ганчірку, прив’язав бідолашну до батареї, затулив рота ганчір'ям і, схопивши сумку з технікою, зник з місця скоєння злочину. Після цього зловмисник попрямував до ломбарду, де обміняв ноутбук та телефон на гроші. Проте залишитися безкарним йому не вдалося. Дівчина змогла розв’язатися, після чого негайно повідомила про напад в міліцію. Через добу зловмисника було затримано в Житомирській області, де той переховувався від правоохоронців. Наразі по даному факту порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 187 кримінального кодексу України «Розбій», що карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.
02.03.2012 15:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter