Черкаська міліція затримала 20-річного черкащанина, який розібрав на металобрухт покинуту залізничну колію

Черкаська міліція затримала 20-річного черкащанина, який розібрав на металобрухт покинуту залізничну коліюЗа повідомленням СЗГ УМВС в Черкаській області, під час одного з відпрацювань Черкаського району співробітники карного розшуку близько другої години ночі затримали 20-річного жителя одного із сіл Черкаського району, який з краденим металоломом повертався додому.
На ділянці дороги між селами Дубіївка та Ірдинь працівники міліції зупинили автомобіль «Жигулі», при перевірці якого в багажнику було виявлено три мішки з комплектуючими деталями до залізничної колії. Водій автомобіля спочатку пояснював правоохоронцям, що це приятель попросив забрати його металобрухт, який той знайшов у лісі. Під час розмови із господарем «знайденого» металу останній почав нервуватись і не міг пояснити, де він взяв металобрухт. Правоохоронці вилучили у підозрілого молодикам мішки з брухтом, а останнього доставили до Черкаського райвідділу міліції.
Як з’ясувалось пізніше, молодик скоїв крадіжку. Він розповів, що поряд із селом, в якому проживає, прокладено залізничну колію, що веде до розташованої в лісі військової частини. Оскільки вже протягом багатьох років цією залізницею не їздять потяги, молодик вирішив, що її можна частково розкомплектовувати і що цього ніхто не помітить. Хлопець зважився на крадіжку.
Зі слів затриманого стало відомо, що за допомогою металевого прута він демонтував металеві комплектуючі із залізничної колії. Наповнивши три мішки металом, переніс їх на узбіччя дороги, а потім зателефонував своєму товаришу, щоб той приїхав автомобілем і забрав його. Своєму приятелю крадій сказав, що накопав металобрухт у лісі, щоб потім продати.
На даний час слідчим відділом Черкаського райвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України (крадіжка). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців або позбавленням волі на строк до трьох років. Речові докази вилучено, вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.
15.04.2013 17:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter