Прокуратура інкримінує соратнику мера Черкас Мирзі понад 205 тисяч гривень збитків за оренду "Орлятка"

Прокуратура інкримінує соратнику мера Черкас Мирзі понад 205 тисяч гривень збитків за оренду "Орлятка"Як інформують у прес-службі прокуратури міста Черкаси, понад 205 тисяч гривень збитків завдав бюджету сільської ради села Свидівок Черкаського району підприємець із Черкас.
– Цей підприємець орендує майновий комплекс дитячої оздоровчої бази «Орлятко», що розташований на земельній ділянці загальною площею 8,4 га. Прокуратурою міста Черкаси встановлено, що з 21.04.2011 по 02.01.2013 він щомісяця сплачував до бюджету Черкас орендну плату за майновий комплекс бази, який є комунальною власністю міста. Проте земельні питання, як того вимагала угода про оренду, з сільською радою Свидівка ним врегульовані не були. Внаслідок цього, інтересам держави було завдано понад 205 тисяч гривень збитків, відповідно до нормативної грошової оцінки землі села Свидівок, – пояснив прокурор міста Черкаси Олександр Маслюк.
Розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки. Відповідно до Кримінального кодексу України, подібні правопорушення караються позбавленням волі на строк від трьох до шести років.
Як відомо, базу «Орлятко» орендує депутат Черкаської міської ради, голова комітету самоорганізації населення мікрорайону «Дахнівський» Микола Мирза.
15.04.2013 14:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter