Затримали двох черкащан, які обікрали понад два десятки банків

Затримали двох черкащан, які обікрали понад два десятки банківПрацівники Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України спільно з колегами з УМВС України в Полтавській області встановили, що впродовж 2011-2012 років невідомі особи незаконно втручалися в роботу банкоматів, що належать понад 20 фінансовим установам. Банківські пристрої, що стали мішенями зловмисників, були розташовані на території Києва, Черкас, Полтави, Кременчука і Кіровограда.
За цими фактами слідчими була порушена кримінальна справа за ознаками складів злочинів, передбачених ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) та ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.
Оперативники встановили, що до скоєння цих злочинів можуть бути причетні двоє жителів м. Черкаси віком 35 та 36 років. Вони за допомогою спеціального пристрою – «скімеру» – втручалися в роботу банкоматів та знімали гроші з використанням дублікатів платіжних карток.
Крім того, слідчі в рамках порушеної кримінальної справи встановили, що в травні цього року зловмисники вилетіли до м. Тель-Авів (Ізраїль). Там під час спроби зняти гроші з використанням підроблених платіжних карток один з черкащан був затриманий місцевою поліцією. Інший зловмисник встиг зникнути з території іноземної держави, однак по прибутті в Україну був затриманий вітчизняними правоохоронцями.
Чоловікові було пред’явлене звинувачення у несанкціонованому втручанні в роботу автоматизованих систем та скоєнні крадіжки. Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання обох зловмисників були вилучені речові докази, що свідчать про їх причетність до скоєних злочинів.
Згідно з положеннями статей Кримінального кодексу, за якими кваліфіковані дії мешканця Черкас, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років, інформує офіційний веб-сайт Міністерства внутрішніх справ України.
28.11.2012 13:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter