Прокуратура: За розтрату 3,2 млн. грн. судитимуть посадовця Золотоніської міськради й директора ТОВ з Харкова

Прокуратурою Черкаської області затверджено та до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням посадової особи виконавчого комітету Золотоніської міської ради та директора одного з товариств м. Харків у заволодінні й розтраті майже 3 млн. 200 тис. грн. під час реконструкції полігону твердих побутових відходів для м. Золотоноша в адміністративних межах Антипівської та Новодмитрівської сільських рад Золотоніського району, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Слідством установлено, що посадоваець управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Золотоніської міської ради умисно, з корисливих мотивів, шляхом зловживання своїм службовим становищем здійснив службове підроблення, а саме посвідчив документи, що містили інформацію, яка не відповідала дійсності, та стали підставою для перерахування з бюджету близько 3 млн. 200 тис. грн., й розтратив бюджетні кошти.

Директор товариства, зловживаючи своїм службовим становищем, умисно, з корисливих мотивів підробила офіційні документи шляхом внесення до них неправдивих відомостей про наявність матеріалів, необхідних для виконання робіт з реконструкції полігону, та після перерахування з бюджету близько 3 млн. 200 тис. грн., заволоділа вказаною сумою, не виконавши жодних робіт.

Злочинну схему заводіння й розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах викрито прокуратурою Черкаської області спільно з Управлінням захисту економіки в Черкаській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Черкаській області.

За вчинене особам загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.
20.11.2018 18:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter