Уманського хлопця правоохоронці прикували до дерева та били гумовим кийком - вибивали зізнання

Уманського хлопця правоохоронці прикували до дерева та били гумовим кийком - вибивали зізнанняЗабиті нирки та психологічна травма – такі наслідки візиту трьох оперів Уманського міськвідділу міліції до 18-річного Романа. Хлопець стверджує – його з чорним пакетом на голові вивезли до Старобабанського лісу, де прикували до дерева та били гумовим кийком. Намагаючись засунути йому у задній прохід кийка, правоохоронці вимагали підписати зізнання у викраденні червоних «жигулів»… Про це розповідає Вечірня Умань.
«У вас вкрали сина» - з таким повідомленням зателефонували Ларисі Лисак 31 жовтня працівники станції техобслуговування, де її син Роман проходив виробничу практику. – двоє чоловіків вкинули його у біле «Рено Кенго» з номерами СА 3111 ВН, сіли зверху та повезли невідомо куди…
- Я була шокована. – згадує цей дзвінок Лариса. – почала телефонувати у міліцію, намагалась додзвонитись до сина. Дві години тиші, не знаю куди бігти, у мене уже в голові малюються страшні картини. І тут телефонує голова сільради села Піківець, де ми живемо. Каже, міліція привезла вашого сина та хочуть провести обшук… Я полетіла туди….
Як з᾿ясувалось, сина справді доправили до села працівники міліції. Вони проводили розслідування – шукали викрадачів червоних жигулів. Підозра впала на сина. Обшук нічого не виявив. Коли міліціонери відпустили його, відкрилась страшна правда – Роман розповідає, що це були найстрашніші дві години у його житті…
- Мене вкинули в машину та один сів зверху. – розповідає потерпілий Роман Карбовський. – вони не показували ніяких посвідчень, але впізнав у одному працівника міліції. Біля виїзду з Умані вони заговорили, що в машині немає пакету. Зупинились напроти рай лікарні, один вискочив та купив чорний пакет «Босс». Мені натягнули його на голову та довго везли. Потім вивели і коли пакет зняли, виявилось що я у лісі. Прикували обличчям до дерева, почали бити гумовим кийком: по пальцях, по нирках. Казали, зізнавайся. Бо ми тут кинемо тебе, а потім мати знайде твій труп… Я двічі втрачав свідомість. Коли черговий раз прийшов до тями, то вони зняли з мене штани і намагались засунути гумовий кийок у задній прохід. Коли це не вдалося і я закричав – вбийте мене, але я машину не брав, мені знову накинули на голову пакет та повезли. Коли пакет зняли, ми були на в᾿їзді у село Полянецьке. Де пересадили у сіру «десятку» та повезли до дому – проводити обшук.
Закон у дії: крадіжку не довели, але у лікарню потрапив
Обшук в оселі нічого не виявив. Хлопця відпустили. Йому поступово ставало усе гірше і мати викликала швидку. Лікарі приїхали, зробили два уколи. Проте вночі довелося викликати знову – уже щоб забрати у лікарню. У хлопця у сечі була кров. Діагноз поставили – відбита нирка…
- Зараз ми подали скарги до міської прокуратури. – розповідає правозахисник Богдан Хмельницький. – щоб це не вщухло на «місцевому рівні», продублювали в обласну та генеральну прокуратури. Ми вимагаємо покарати винних. І будемо пікетувати міськвідділ міліції до тих пір, поки звірі у погонах не визнають свою провину. Бо сьогодні від рук правоохоронців постраждала одна дитина. А завтра це може бути інша – ваша, моя чи сусіда ! Ми доб’ємось того щоб дані особи, що зробили це з дитиною, понесли найсуворіші покарання згідно з Кримінальним Кодексом України.
У міськвідділі міліції спростовують факт катування. Запевняють, що хлопець міг усе це вигадати. У нього і раніше були приводи у міліцію, перебував на обліку. Це підтверджують і у ліцеї, де навчався – кажуть, був посереднім учнем. Іноді бачили у компанії людей з сумнівною репутацією.

- Співробітники міліції діяли згідно Закону України,- пояснює заступник начальника міського відділу міліції Людмила Поліщук, - фізичного та психологічного впливу відносно хлопця працівники міськвідділу міліції не застосовували. Роман підозрюється у скоєнні злочину. Обшук у помешканні проводився згідно постанови суду. На даний час проводиться перевірка.

Романа Карбовського уже виписано з лікарні. Цього тижня він знову повернеться до Уманського професійного ліцею, де навчається на автослюсаря. Психологу навчального закладу Ольгі Федоренко доведеться чимало попрацювати, щоб стерти з пам᾿яті учня наслідки спілкування з правоохоронцями. Ще до скандалу його характеризували як посереднього учня – в міру бешкетника, в міру відповідального. Невідомо, яким він залишиться зараз...
15.11.2012 13:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter