За фактом оренди Mazda СХ-5 для директора "Черкаситеплокомуненерго" Карася відкрито кримінальне провадження

Як інформують у прокуратурі Черкаської області, за фактом можливого зловживання службовим становищем посадовими особами комунального підприємства теплових мереж «Черкаситеплокомуненерго» при укладенні договору щодо оренди транспортного засобу марки Mazda СХ-5 Черкаською місцевою прокуратурою 12.10.2018 внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Вивченням матеріалів установлено, що комунальним підприємством теплових мереж «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради в системі публічних закупівель «Prozorro» розміщено звіт щодо договору оренди транспортного засобу марки Mazda СХ-5 з водієм строком на 1 рік, укладеного з приватним підприємством міста Черкаси. Згідно з умовами вказаного договору за такі послуги зазначене комунальне підприємство до кінця 2018 року зобов’язане сплатити 399,9 тис. грн., що відповідає вартості нового автомобіля.

На цей час досудове розслідування триває, слідчим і процесуальним керівником вживаються заходи щодо забезпечення прийняття законного та неупередженого процесуального рішення відповідно до вимог кримінального процесуального законодавства.

За вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
17.10.2018 15:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter