Директора харківського ТОВ звинувачують в присвоєнні 3 млн. 200 тис. грн. за фіктивну реконструкцію полігону побутових відходів у Золотоноші

Прокуратурою Черкаської області здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом заволодіння державними коштами в сумі майже 3 млн. 200 тис. грн. під час реконструкції полігону твердих побутових відходів для м. Золотоноша в адміністративних межах Антипівської та Новодмитрівської сільських рад Золотоніського району Черкаської області.

Слідством установлено, що директор одного з товариств м. Харків в ході виконання робіт з реконструкції вказаного вище об’єкту здійснила службове підроблення шляхом внесення до офіційних документів неправдивих відомостей про наявність необхідних матеріалів та в подальшому, після надання замовнику формально складених документів і перерахування з бюджету близько 3 млн. 200 тис. грн., заволоділа вказаною сумою, не виконавши жодних робіт.

На підставі зібраних у провадженні доказів зазначеній особі, а також посадовцю управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Золотоніської міської ради Черкаської області, який умисно, з корисливих мотивів, шляхом зловживання своїм службовим становищем посвідчив акт виконаних робіт, що не відповідав дійсності, та став підставою для незаконного перерахування й розтрати бюджетних коштів, повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Злочинну схему заводіння й розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах викрито прокуратурою Черкаської області спільно з Управлінням захисту економіки в Черкаській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Черкаській області.

За вчинене особам загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.
26.09.2018 19:35
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter