У Черкасах за одержання неправомірної вигоди судитимуть арбітражного керуючого

За результатами досудового розслідування прокуратурою Черкаської області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням арбітражного керуючого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368-4 (одержання особою, яка проводить професійну діяльність, пов’язану з наданням публічних послуг, неправомірної вигоди для себе за вчинення дій з використанням наданих їй повноважень в інтересах того, хто надає таку вигоду, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

У ході досудового розслідування встановлено, що обвинувачений після призначення ліквідатором приватного підприємства, будучи особою, яка проводить професійну діяльність, пов’язану з наданням публічних послуг, з метою власного збагачення, використовуючи надані йому повноваження, всупереч ст. 115 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», вимагав та одержав грошові кошти в сумі 50 тис. грн. за сприяння в ліквідації вказаного підприємства у найкоротші строки.

Нагадаємо, що незаконну діяльність арбітражного керуючого викрито працівниками Управління захисту економіки в Черкаській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України спільно з працівниками прокуратури Черкаської області.

Досудове розслідування в указаному кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом прокуратури Черкаської області.
20.02.2018 17:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter