У Кіровограді затримано двох "клофелінщиків", які гастролювали по черкаським барам та кафе

З третьої міської лікарні міста Черкаси до чергової частини Придніпровського райвідділу міліції надійшло повідомлення, що до медичного закладу доставлені двоє молодих чоловіків без свідомості з підозрою на отруєння невідомими препаратами. До пам’яті приятелі повернулися вже в лікарні після втручання медиків і одразу ж виявили відсутність золотого ланцюжка та персня.
Правоохоронці з’ясували, що двоє приятелів відпочивали в одному з місцевих кафе-барів. До них підійшла симпатична молода жінка, з цигаркою в руках та попросила підкурити. Вона була не сама, а з якимось чоловіком. Вона запитала дозволу у молодиків сісти до них за столик, і невдовзі незнайомка разом із своїм приятелем приєдналися до компанії молодиків. Почали знайомитися за це трохи випили і через короткий проміжок часу самопочуття двох приятелів погіршилося. Вони стали безсилими, не могли сконцентрувати свою увагу на тому, що відбувається, почали втрачати свідомість. Приятелям запам’яталася лише зовнішність випадкових знайомих, вони детально описали кримінальну «парочку» правоохоронцям.
Від випадкових свідків оперативникам вдалося отримати інформацію про чоловіка і жінку, які підозрювалися в скоєнні злочину. Як виявилося, їх бачили в районі залізничного вокзалу міста Черкаси. Проведеними оперативно-пошуковими заходами правоохоронці встановили місце, де тимчасово проживали підозрювані, але ті, відчуваючи що їх шукають, напередодні візиту працівників міліції виїхали у невідомому напрямку. Оперативним шляхом міліціонери встановили особи зловмисників. Ними виявились 23-річна жителька міста Києва, яка в минулому вже мала судимість за аналогічні злочини, та її 36-річний приятель, громадянин іншої держави. Невдовзі працівники міліції відстежили напрямок руху зловмисників і встановили, що останні виїхали до іншої області. Щоб припинити злочинні діяння цього «кримінального дуету» та притягнути до відповідальності за скоєне, черкаські правоохоронці вистежили зловмисників та затримали їх «на гарячому», при спробі здати награбоване до ломбарду в місті Кіровоград. При огляді їх помешкання, яке зловмисники винайняли винайти в Кіровограді, оперативники виявили швидкодіючий снодійний препарат, який затримані підсипали своїм жертвам та потім їх грабували. Затримані намагалися ввести працівників міліції в оману, щоразу змінюючи покази. Але під тиском незаперечних доказів, зібраних слідством, правоохоронці довели їх причетність до скоєного.
На слідстві, затримані зізналися в скоєному пограбуванні та розповіли як все сталося. Приїхавши до міста Черкаси, на декілька днів вони винайняли собі кімнату для проживання. У вечірній час молоді люди відвідували розважальні заклади і при виявленні заможних клієнтів, під приводом знайомства, приєднувалися до компанії. Далі діяли по налагодженій схемі, відволікаючи увагу, новим знайомим домішували снодійний препарат до напою. Коли він починав діяти, у відвідувача відбиралися всі коштовності, після чого зловмисник разом з награбованим просто зникали.
Наразі слідчим відділом Придніпровського райвідділу міліції порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч. 2 ст. 186 КК України (грабіж), зловмисники арештовані. Законодавством передбачено покарання за скоєння такого злочину у вигляді позбавлення волі, на строк від чотирьох до шести років. Проводиться подальша перевірка на причетність затриманих, до скоєних аналогічних злочинів на території Черкаської та інших областей. Слід зауважити - шановні громадяни, будьте обережними, не довіряйте випадковим знайомим, пам’ятайте – у більшості випадків Ваша безпека залежить від Вас, Вашої обережності та обачливості.
У Кіровограді затримано двох "клофелінщиків", які гастролювали по черкаським барам та кафе
Правоохоронці звертаються до громадян: уважно вдивіться в ці обличчя, якщо Ви впізнали на фото своїх кривдників, або ж стали свідками вчинення пограбування за участю цих людей, звертайтеся з інформацією до співробітників УМВС України в Черкаській області за телефоном (0472) 64-73-77, 39-30-50 або 102.
22.10.2012 11:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter