72-річний «кулібін» на Кам`янщині у власному будинку виготовляв вогнепальну зброю

72-річний «кулібін» на Кам`янщині у власному будинку виготовляв вогнепальну зброюПравоохоронцям Кам’янського райвідділу міліції надійшла оперативна інформація про те, що в одному із сіл району у власному будинку чоловік виготовляє саморобну вогнепальну зброю. За вказаною адресою провели санкціонований обшук домоволодіння, яке належить 72-річному чоловіку. Саморобні предмети, схожі на пістолети, та патрони були старанно приховані від стороннього ока, однак правоохоронцям все одно вдалося виявити та вилучити два пістолети і дві заготовки під бойову зброю та запчастини до неї, а також понад двадцять патронів різного калібру.
«Зброярню» пенсіонер влаштував у власному будинку. Для виготовлення зброї в нього було все необхідне: фрезерний станок, дрилі, свердла, ножівки та сам метал, з якого він згодом вирізав необхідні деталі. Знання та навички з виготовлення зброї чоловік опанував самостійно. Для цього він вивчав спеціальну літературу, самостійно малював креслення та ескізи, по яких потім майстрував зброю. Пенсіонер був доставлений до Кам’янського райвідділу міліції для дачі пояснень. Вилучену зброю, патрони та заготовки було направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Черкаській області, де після проведення балістичного дослідження експерти встановлять, чи ці вироби є вогнепальною зброєю.
В розмові зі слідчим пенсіонер пояснив, що він мешкає у місті Івано – Франківськ, а в село на Черкащині, де має власний будиночок, приїжджає лише на літо підтримувати порядок. За його словами, останнім часом кількість мешканців села значно зменшилась, а до пустих будинків почали навідуватись «непрохані гості», тож чоловік вирішив захистити свій дім за допомогою зброї, яку виготовив сам у власному будинку. Споряджені пістолети чоловік розмістив у стінах будинку та ретельно замаскував, спускові гачки зброї за допомогою роликового механізму з’єднав з вхідними дверима. Тож при спробі «непроханого гостя» відчинити двері повинен був спрацювати механізм та пролунати постріл. При цьому чоловік не замислився над тим, що в результаті такої «охорони» свого будинку могли постраждати не тільки зловмисники, а й зовсім випадкові люди.

Наразі за фактом незаконного виготовлення вогнепальної зброї вирішується питання про порушення кримінальної справи за ч.1 ст. 2631 Кримінального кодексу України, санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Правоохоронці з’ясовують справжню мету та причини виготовлення чоловіком зброї, а також - чи не було таке «захоплення» продиктоване метою збуту, повідомляють в УМВС України в Черкаській області.
17.10.2012 16:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter