Прокуратура: Валентині Артюх повідомлено про підозру за вчинення смертельного ДТП 12 липня

Прокуратурою Черкаської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом дорожньо-транспортної пригоди, яка мала місце 12 липня 2017 року на вул. Гоголя в м. Черкаси, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого).

Досудовим розслідуванням установлено, що 74-річна жителька м. Черкаси, керуючи автомобілем «SUZUKI SX-4», в порушення вимог Правил дорожнього руху України, під час виникнення небезпеки для руху, яку вона об’єктивно спроможна була виявити, не вжила заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу або безпечного для інших учасників руху об’їзду, не дотрималася безпечної швидкості руху транспортного засобу та здійснила наїзд на пішохода - 69-річну місцеву жительку, яка від отриманих травм загинула на місці пригоди, після чого водій допустила зіткнення ще з п’ятьма автомобілями.

27 жовтня жінці-водію повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України.

На цей час досудове розслідування триває, вирішується питання про обрання щодо підозрюваної запобіжного заходу.

Санкція ч. 2 ст. 286 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 (трьох) до 8 (восьми) років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 (трьох) років.
27.10.2017 14:35
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter