У Черкасах судитимуть двох екс-поліцейських, які обклали даниною наркозалежних осіб

Прокуратурою Черкаської області у вересні поточного року скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 2 колишніх працівників одного з територіальних відділень поліції області, які обвинувачуються в систематичному одержанні неправомірної вигоди за непритягнення осіб до відповідальності за вчинення злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з її вимаганням).

У ході досудового розслідування прокурор клопотав про обрання щодо підозрюваних запобіжного заходу у виді тримання під вартою, однак судом до колишніх правоохоронців було застосовано домашній арешт.

Разом з тим через наявність додаткових обставин в частині підстав для застосування запобіжного заходу, під час підготовчого засідання в суді прокурором заявлено клопотання про зміну запобіжного заходу з домашнього арешту на тримання під вартою.

Вказане клопотання судом 25.10.2017 задоволено та обвинуваченим обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 160 тис. грн. для кожного.

Санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 (п’яти) до 10 (десяти) років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 (трьох) років, з конфіскацією майна.
26.10.2017 15:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter