У Черкасах суд покарав чоловіка за неправдиве повідомлення про злочин

Черкаським відділом поліції ГУ НП в Черкаській області проводилося досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно 30-річного М., який з метою укриття розтрати грошових коштів імітував розбійний напад на установу, в якій працював, і завідомо неправдиво повідомив поліцію про вчинення злочину. В подальшому, будучи повідомленим про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиві показання потерпілого, з метою перешкодити встановленню істини в ході досудового розслідування та відведення усіх підозр щодо інсценування ним вказаного кримінального правопорушення, а також з метою уникнення матеріальних витрат, даний чоловік під час допиту надав неправдиві покази.

За результатами досудового розслідування Черкаською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 383 (завідомо неправдиве повідомлення органу досудового розслідування про вчинення злочину, вчинене з корисливих мотивів) та ч. 2 ст. 384 КК України (завідомо неправдиве показання потерпілого під час провадження досудового розслідування вчинене з корисливих мотивів).

Судом за результатами розгляду обвинувального акту по суті чоловіка визнано винним у вчиненні вищезазначених злочинів, призначено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі, та звільнено від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 рік.

Наразі триває строк апеляційного оскарження вказаного рішення.
25.10.2017 18:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter