Прокуратура: Справу про привласнення 200 тис. грн. двома черкаськими підприємцями передано в суд

Черкаською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом привласнення двома особами близько 200 тис. грн. бюджетних коштів.

Так, встановлено, що директор приватного підприємства Ч., будучи службовою особою, склав та видав офіційні документи, до яких вніс завідомо неправдиві відомості щодо об’єму та якості виконаних робіт, тим самим привласнивши кошти місцевого бюджету на близько 200 тис. грн.

Зазначені факти виявлені завдяки спільній співпраці працівників Черкаської місцевої прокуратури, Черкаського відділу поліції та Управління захисту економіки в Черкаській області ДЗЕ Національної поліції України.

Даному чоловіку було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191 КК України (привласнення, заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 366 КК України (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей).

Крім того, Черкаським відділом поліції ГУ НП в Черкаській області за погодженням з Черкаською місцевою прокуратурою у вказаному кримінальному провадженні повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 191 КК України (пособництво у привласненні, заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб) та ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України (пособництво у складанні, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, та внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей) фізичній особі-підприємцю гр. Л., який здійснював контроль за якістю і об’ємом робіт на об’єкті будівництва.

Наразі досудове слідство за вказаними фактами завершено та Черкаською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт для розгляду по суті.
Санкція тяжчого зі злочинів передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
18.07.2017 11:35
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter