Придніпровський суд обрав особисте зобов'язання для поліцейського, якого обвинувачують у розбійному нападі на чоловіка

Як інформує Інфоміст, сьогодні у Придніпровському районному суді відбулося засідання у справі патрульних поліцейських, яких звинувачують у перевищенні службових повноважень.

Раніше у Черкасах чотирьох патрульних відсторонили від роботи через підозру у здійсненні розбійного нападу в січні 2017 року. У поліції оприлюднили відео, на якому видно, як поводились патрульні під час інциденту. На засіданні присутні начальник патрульної поліції Олександр Кокоба, екс-очільник Вадим Лісничук, прийшли підтримати колег і поліцейські.

Придніпровський суд обрав особисте зобов'язання для поліцейського, якого обвинувачують у розбійному нападі на чоловіка


На суді розглянули клопотання заявника Яковлєва щодо обрання запобіжного заходу патрульним. Яковлєв звинувачує правоохоронців у приниженні честі та гідності, завданні тілесних ушкоджень, незаконному позбавленні волі та заволодінні його майном.

Першим розглянули обрання запобіжного заходу патрульному Ростиславу Данильченку. За словами адвоката патрульних, слідчі дії обласної прокуратури не витримують жодної критики. На його переконання, слідство базується лише на позиції Яковлєва. Адвокат просить не обирати запобіжного заходу підозрюваному патрульному взагалі. Тоді як прокурор наполягав на триманні під вартою протягом двох місяців, аби той не знищив документів та не намагався вплинути на заявника. Слідчий також підтримав думку прокурора. – Я дивуюсь вашому терпінню, бачив ролик і вражений висловлюванням Яковлєва, – сказав суддя до підозрюваного Ростислава Данильченка. Зрештою він ухвалив рішення щодо обрання запобіжного заходу: особисте зобов’язання на 2 місяці.

Відео інциденту- нижче.

18.04.2017 13:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter