ТРЦ "Любава" "замінував" будівельник, якого звільнили через проблеми з трудовою дисципліною

Черкаська міліція повідомила про затримання «мінера» ТРЦ «Любава». Повідомлення ЦЗГ УМВС області –нижче:
«До чергової частини Соснівського райвідділу міліції міста Черкаси звернулось керівництво будівельної фірми з заявою про те, що до них надійшов лист з погрозами – невідомий зловмисник повідомляв про замінування приміщення, яке будівельна фірма якраз реконструювала під розважальний центр. При цьому за сприяння у наданні додаткової інформації про місцезнаходження вибухового пристрою «мінер» вимагав 5000 гривень. За вказаною адресою терміново виїхала слідчо-оперативна група на чолі із керівництвом УМВС. До роботи було задіяно працівників ДАІ, фахівців вибухово-технічної та кінологічної служб.
До них приєдналися співробітники МНС та медики. Як повідомив начальник Соснівського райвідділу міліції підполковник міліції Руслан Висоцький, прибувши на місце пригоди, працівники міліції негайно евакуювали сорок будівельників, які працювали на об’єкті, прилеглу територію було оточено, рух транспорту - перекрито.
Майже три години тривало ретельне обстеження будівлі на предмет виявлення вибухівки, жодного вибухового пристрою чи небезпечної речовини працівники вибухотехнічної служби не знайшли.
Роботи на будівельному майданчику були продовжені, рух транспорту відновлено, а правоохоронці продовжували працювати – вони розпочали проведення дій, спрямованих на встановлення особи, яка надіслала хибне повідомлення. Шляхом проведення слідчо-оперативних заходів, оперативники менше, ніж за дві години вийшли на слід «заміновувача». Ним виявився 49-річний колишній співробітник цієї ж будівельної компанії. Затримання чоловіка відбулося у його квартирі, після чого він був доставлений в Соснівський райвідділ міліції для дачі пояснень.
Під час розмови з працівниками міліції чоловік не заперечував свою причетність до повідомлення про замінування. «Мінер» пояснив, що колись працював на даному будівництві, проте через порушення дисципліни був звільнений керівництвом. Це не на жарт образило чоловіка, тому він вирішив будь-що помститися своїм «кривдникам». Не довго думаючи, він написав повідомлення про те, що в одній із стін будівлі замуровано вибуховий пристрій, після чого надіслав листа адміністрації будівельної компанії.
ТРЦ "Любава" "замінував" будівельник, якого звільнили через проблеми з трудовою дисципліною

Наразі за даним фактом порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 259 КК України (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності), санкція якого передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі строком від двох до шести років. На даний час проводяться слідчі дії щодо з'ясування всіх обставин події. Тепер у чоловіка з'явиться час задуматися над тим, чи варто було таким чином висловлювати свою образу. Однак остаточну крапку в цій справі поставить суд, який і обере справедливу міру покарання.
02.09.2012 12:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter