Прокуратура: 2016 року на Черкащині 4 працівників поліції судили за насильство проти затриманих

Прокуратура: 2016 року на Черкащині 4 працівників поліції судили за насильство проти затриманих Як інформують у прокуратурі Черкаської області, упродовж 2016 року до судів скеровано 25 обвинувальних актів стосовно 29 осіб у кримінальних корупційних провадженнях, що розслідувалися слідчими територіальних органів Національної поліції в області.

Зокрема, викрито злочинну діяльність 3 державних службовців, 2 посадових осіб місцевого самоврядування, 10 посадових та службових осіб інших органів державної влади, 3 службових осіб юридичних осіб, 1 адвоката, 1 депутата міської ради, 1 депутата районної ради, інших осіб - 8.

Водночас, слідчими прокуратури області завершено досудове розслідування та скеровано до суду 15 обвинувальних актів у кримінальних корупційних провадженнях стосовно 17 осіб, зокрема: 10 - працівників поліції, 2 - державної фіскальної служби, 2 - пенітенціарної системи, тощо.

Крім того, з огляду на щорічне зростання кількості рішень Європейського суду з прав людини слідчими прокуратури області приділено увагу розслідуванню фактів жорстокого поводження правоохоронців з підозрюваними, обвинуваченими, ув’язненими. До суду скеровано 2 обвинувальні акти щодо 4 працівників поліції за фактами незаконного застосування насильства до громадян.

Завершено досудове розслідування та скеровано до суду кримінальне провадження стосовно колишнього начальника одного із районних відділів земельних ресурсів, через зловживання якого із державної власності на користь колишнього Першого віце-прем’єр міністра часів Януковича В.Ф. вибули 67 га лісу. Після підтвердження злочинності діянь у суді прокуратурою області пред’явлено два позови про повернення протиправно вилучених земель у власність держави.

Активізовано також роботу по протидії адміністративно-караній корупції, спеціально уповноваженими суб’єктами області, до суду скеровано 89 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією. До адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 55 осіб, серед яких суддя одного із районних судів області.

Позитивні зрушення наявні з питань протидії наркозлочинності, прокуратурою області спільно з працівниками Управління Служби безпеки України в Черкаській області виявлено та припинено діяльність 2 організованих злочинних угруповань у складі 12 осіб, які здійснювали виготовлення та збут наркотичних засобів на території Черкаської області, припинено діяльність нарколабораторії.
30.01.2017 11:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter