Депутатові Черкаської міськради Бінусову Нацполіція й прокуратура закидають адмінправопорушення, пов`язане з корупцією

За матеріалами Черкаської місцевої прокуратури Управлінням захисту економіки в Черкаській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України складено та направлено до суду протокол про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, стосовно колишнього начальника Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, за сумісництвом депутата Черкаської міської ради.

Як інформують у Черкаській місцевій прокуратурі, колишній посадовець, будучи звільненим з посади начальника Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, але будучи особою, яка зобов’язана подавати декларацію відповідно до Закону України „Про запобігання корупції”, являючись суб’єктом відповідальності за адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, порушив вимоги ч. 2 ст. 52 Закону України „Про запобігання корупції”, а саме, після набуття права власності на нерухоме майно, вартість якого перевищує 50 мінімальних заробітних плат, встановлених на 1 січня відповідного року, що є суттєвою зміною в майновому стані, у десятиденний строк з моменту придбання майна письмово не повідомив про це Національне агентство з питань запобігання корупції.

Згідно із ч. 2 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення відповідальність за вказаною статтею настає за умови неповідомлення або несвоєчасного повідомлення про відкриття валютного рахунка в установі банку-нерезидента або про суттєві зміни у майновому стані.

На даний час протокол про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, перебуває на розгляді в суді.

Як відомо, донедавна Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області очолював Михайло Бінусов.
17.01.2017 19:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter